Bereidingstijd
10 minuten
Ingrediënten
350 g bloemkool
3 el olijfolie + extra
400 g kikkererwten (1 blik)
2 el tahini (sesampasta)
Sap van ½ citroen
1 teentje look
1 tl komijn
60 ml water
Peper en zout

Instructies

1

Verwarm je oven voor op 180°C

2

Snij de bloemkool in roosjes

3

Besprenkel de bloemkoolroosjes met de olijfolie

4

Verdeel de bloemkoolroosjes oven een met bakpapier beklede bakplaat

5

Rooster de bloemkool 20 à 25 minuten in de oven, tot ze gaar zijn

6

Mix de kikkererwten fijn in je blender of foodprocessor

7

Voeg de andere ingrediënten toe en mix tot een smeuïge hummus

8

Voeg indien nodig een beetje extra water toe

9

Proef en kruid eventueel bij met peper en zout

10

Schep de hummus in een kommetje en werk af met een scheutje olijfolie en paprikapoeder

11

Top je TUCje net voor serveren, zo blijft hij lekker knapperig!

12

Visit the blog post.

Kan je ook leuk vinden